Mesekönyv-illusztrátort keresünk!

PÁLYÁZAT

Imádsz rajzolni és tele vagy kreativitással?

A Womanpresss kiadó pályakezdő illusztrátort keres legújabb mesekönyvéhez. Végzettség nem szükséges, ha magyar ajkú, szlovákiai születésű lelkes fiatal vagy, és belevágnál eddigi legnagyobb projektedbe, ne habozz és készítsd el pályaműved 2021. december 28-ig!

A beküldendő pályamű:

– 1 dupla oldal készítése az adott fejezethez (méret oldal/A4, az egész beküldendő mű A3, 29.7*42cm)

– színes, háttérrel, szabadon választott technikával (digitális formában történő beküldés)

– szerepeljen rajta Samu, Bíborka és Bojtorján, és a háttérből tudjunk következtetni, hogy az illusztrátor milyennek képzeli világot

– az illusztráció tartalmazzon homogén felületeket, amire később a szövegek kerülnek

A projekt megvalósulása esetén a kiválasztott illusztrátorral szerződést kötünk.

A beérkező pályaműveket más célra nem használjuk fel.

A mesekönyvről:

Széles-Horváth Anna: Álompor a Holdon

Az Álompor a Holdon egy 7-12 éves korosztálynak íródott mese, amely egy kisvárosi nyolcéves kisfiú kalandokkal teli útján keresztül meséli el, miért nem kell félni egyetlen kisgyereknek sem az alvástól, az éjszakától, vagy épp a számára hol kedvesen, hol fenyegetően világító Holdtól. A történet nemcsak a félelmek feloldását célozza meg, hanem bevezeti a gyerekeket több klasszikus vers beemelésével, a magyar gyermekköltészet egyszerre játékos és bölcs, izgalmas és biztonságot adó világába. Valamint szeretné megsejtetni azt is, hogy a lényünk mennyi sugallata, döntése, kételye és válasza ered a gyökereinkből, vagyis azokból a szavakból és érzelmekből, amelyeket gyerekkorunkban kapunk.

Vajon melyik kisgyerekben ne merülne fel, hogy a sötét és csendes éjjel helyett milyen jó volna mindig nappali fényben létezni? Vajon akad -e közülük, aki nem kémleli időként gyanúsan a Holdat, ezt a furcsa, ezüstösen csillogó, egyszerre hívogató és titokzatos égitestet, amelynek feltűnése egyszerre jelenti a közelgő éjjelt és persze az utálatos lefekvés időt?

Samu, történetünk főszereplője nyolcéves: minden nap egyszerre fél és mérgelődik az alvásidő miatt, amely, bármennyire is ellenkezne, a napnyugtával lassan úgyis elérkezik. Az egyetlen, akinek a kisfiú megnyílik erről a titkos, magában rejtegetett rossz érzésről az nem más, mint Leó, a plüssoroszlán, aki évek óta hű társa mindenben. Nem véletlen, hogy vele éli át aztán élete legnagyobb kalandját…

Mert milyen furfangos is a sors, az élet vagy az égi erők, amikor egy csúnya balesetben az álomport szállító kis tündér, Bíborka éppen Samu szobájában landol egyenesen a csillagok közül, hogy tőle kérjen segítséget? Az eleinte dacos nyolcéves pedig, aki egyszerre mérges az alvásra és az álmokra, valamint kíváncsi a szobájában repkedő kedves lény történetére, gyorsan átlátja, hogy a saját céljai és vágyai védelmében nem tehet mást, mint útnak indul a tündér oldalán. Samu és hű plüssoroszlánja nekivág, hogy a Hold felé vegye az irányt és segítsen visszaszerezni az elveszett álomport.

De mi is az első lépés? Ahhoz, hogy átkeljen a másik világba, Samunak bizony el kell aludnia… Nos, amikor ezt megteszi, akkor aztán kezdetét veszi az igazi kaland sok érdekes helyszínt bejárva. Ezalatt pedig egyre közelebb kerül a célhoz, önmagához és a bizonyossághoz, hogy nem kell mindig messze nézni a megoldáshoz, hiszen a gyökereink számos kérdésre megadják a választ. Az első állomás pedig nem más, mint az égi létra, amely az átjáró a Föld és a furcsa-érdekes álmokkal teli világegyetem között.

Az itt megjelenő szereplők közül a már említett Samu szőke hajú, nagy kék szemekkel a világra csodálkozó kisfiú, a jelenetben már kék színű, az izlandi halászok ruhájára hasonlító öltözetet visel, fekete gumicsizmával, fekete övvel – ez egyszerre utal az általa oly sokszor elképzelt izlandi halászatra, valamint egy kis űrhajós jelleget is sejtethet a kezeslábasszerű, sötétkék, kapucnis ruha. Leó, a plüssoroszlán az Álomkapun átlépve kölyökvizsla képében jelenik meg. A zöld kendő pedig, amely mindig ott lóg a nyakán, és amelyet Samu édesanyja varrt neki, barna vizslaként sem hiányozhat róla. Itt van még Bíborka, a szőke hajú fejkendős tündér, aki kantáros farmernadrágot és rózsaszín blúzt visel, hátán apró, hártyaszerű szárnyakkal repked. Bojtorján a létra őrzője, hosszú szürke szakállú ember képét festi, zöld téli kabátot visel, zsebóráját kézben tartva figyel, fején meleg szürke kucsmaszerű sapkát hord.

LETÖLTHETŐ PDF A RÉSZLETTEL

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, írj nekünk a womanpressinfo@gmail.com e-mail címre. Ha kérdésed lenne a pályázattal kapcsolatban, keress minket bátran ugyanezen a címen vagy a kiadó facebook oldalán.

Az illusztrációkat 2021. december 28-ig várjuk. Sok sikert kívánunk 🙂

Vélemény, hozzászólás?

a magyar nőirodalom története dióhéjban XVI-XIX. század

Iratkozz fel hírlevelünkre és vidd el az ingyenesen letölthető ajándékot!

A magyar nőirodalom története dióhéjban című 36 oldalas e-bookot.