A Gender Studies alapjai

12.90

A kötet a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Karának egyetemi jegyzeteként jelent meg, a Phoenix Polgári Társulás által vezetett Gender Studies alapjai nevű tantárgyhoz.

Az egyes fejezetek röviden bemutatják a feminizmus irányzatait, a feminista gondolkodás és mozgalmak rövid történetét, a nemi identitás kialakulásának és a nemi szocializációnak a folyamatát, a nemi sztereotípiák hatásának problematikáját, és sok más, társadalmi szempontból fontos és aktuális problémát. Szerzői a téma neves szlovákiai és magyarországi szakértői.

Leírás

A nemek közötti egyenlőség megvalósítása nélkül elképzelhetetlen egy igazságos, demokratikus társadalom kialakulása, ennek viszont az alapvető feltétele az, hogy az emberi jogokat azok legteljesebb mértékében elfogadjuk és respektáljuk. A nők jogi (de jure) és gyakorlati (de facto) egyenrangúsága között még mindig nagy a különbség. A női jogok elismerése ugyanis nem jár automatikusan azok betartásával és respektálásával a társadalom intézményei, sem egyénei, tagjai által.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A Gender Studies alapjai” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…

a magyar nőirodalom története dióhéjban XVI-XIX. század

Iratkozz fel hírlevelünkre és vidd el az ingyenesen letölthető ajándékot!

A magyar nőirodalom története dióhéjban című 36 oldalas e-bookot.