Akció!

Bolgár Katalin – Lili és Boti manói

4.45

Végre itt a vakáció. Lili és Boti már alig várják, hogy az olasz tengerparton legyenek. A két huncut manó sem maradhat otthon, és további kópéságokat eszelnek ki már útközben, amelyeket folytatnak a tengerparton, a delfináriumban, a pizzériában, és mindenhol, ahová csak eljutnak a családdal. Hajszál híja, hogy ki nem derül, kik is a csalafinta bajkeverők. Igazi vakációs olvasmány kicsiknek és nagyoknak, manóknak és embergyerekeknek egyaránt.

Leírás

Vajon lehet e a varázslatos gyermekkort még varázslatosabbá tenni? Erre a kérdésre egyértelmű igent szolgáltat válaszul ez a kedves mesekönyv, amely tíz rövid történeten keresztül mutatja be nekünk egy kétgyermekes család mindennapjait. Lili és Boti manói mindenhol ott vannak, és mindent kissé varázslatosabbá tesznek. 

A plusz varázslatért nem más felelős, mint két kis manótestvér: Tilli és Villi, akik jóbarátként kísérik végig a szintén testvérpárt, a kilencéves Lilit és a hároméves Botit. Általuk biztosítva van a hétköznapi események fantáziadús megélése, sok apró csínytevés, móka és kacagás. A manók ugyanis nem szeretnek unatkozni, és valljuk be őszintén, például a leckeírás nem túl izgalmas dolog.

Kalandos útjaik során meglátogatják az állatkertet, de még bábszínházba is eljutnak a huncut manók – akik persze mindenhol csak a turpisságon törik a fejüket. Még Lili iskolájában is. Tudniillik ugyanis, Lilinek a matematika nem az erőssége, így manóbarátja segítségéhez folyamodik dolgozatíráskor – és bár a dolgok egyáltalán nem a tervei szerint alakulnak, végül mégis büszkén oldja meg a feladatot.

Akad azonban nem manóknak való hely is a világon: a tanyasi élet még a varázslat ellenére sem bizonyul elég biztonságosnak a manópajtik számára.

A könyvet végigkísérik az egyszerűségében remek gyermeki humor megnyilvánulásai, akár a Mikulás szakállának valódiságát firtatva, akár a gyermekek versenyszelleme által:

“Bori dicsekedve szólalt meg.
Az én anyukám a kemecében süti a kenyeret is. És a tied?
Boti nem jött zavarba, azonnal válaszolt.
Az én anyukám a sarki boltban veszi, mert neki van pénze.
Zita néni jót nevetett, és hátrébb terelte a gyerekeket, hogy onnan lessék a kalácsot, mikor lesz szép barna a héja.”

Olvashatunk továbbá (manó)érzelmekről is: az egyik történet központi gondolata a kiengesztelés és a megbocsátás; mindez gyereknyelven olyan fantasztikusan megfogalmazva, hogy még a legkisebbekhez is eljusson az üzenet fontossága.

Az utolsó fejezet szintén egy szokványos családi jelenetet ír le, mikoris a család havi nagy bevásárlásra indul. Tilli és Villi furmányossága természetesen itt is megmutatkozik, de hogy pontosan hogyan, azt olvassátok el Ti magatok ebben a csodás mesekönyvben, amit csak ajánlani tudok.

” – A manóba, ugye milyen szerencsénk volt? Mintha titkos segítőink lennének.”

Lili, Boti és a gyerekszoba manói cinkosan összemosolyogtak. Titkos és huncut segítők, akik minden helyzetben feltalálják magukat.

További információk

Tömeg 0.24 kg
Méretek 16 × 23.5 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bolgár Katalin – Lili és Boti manói” értékelése elsőként
a magyar nőirodalom története dióhéjban XVI-XIX. század

Iratkozz fel hírlevelünkre és vidd el az ingyenesen letölthető ajándékot!

A magyar nőirodalom története dióhéjban című 36 oldalas e-bookot.