Száz Ildikó: Futónapló

9.90

„…kevés a szó, ami az emberi folytonosságot, a lélek fejlődésének útját megfelelő keretek közt tudná visszaadni, a futás árulkodóbb ennél, tükröt tart az ember elé, és pont annyit visel el a tüdő, annyit tűrnek el az izmok, amennyit egy ember képes elviselni a mindennapok káoszából…

„…a futás olyan többszörösen végigzongorázott dallamhoz hasonlít, melyet avar alatt őriz a táj, és csak az szólaltathatja meg, aki felesleges zajt nem csapva, könnyedén surran át a hajnali derengésen,

…a futónaplóba foglalt gondolatok is ilyenek, két ember magánügye, a futóé és azé, aki hajlandó néhány percre mellészegődni a szemlélődésben…”

Száz Ildikó könyvének szövegei ugyan futás közben fogalmazódtak meg a szerzőben, de egyáltalán nem csak a futásról szólnak. Felderengnek bennük gyermekkori emlékek, az élet jó és rossz pillanatai, és sok szép régi és új olvasmányélményt felidézve alkotják meg azt az egyéni stílust, amelyet olvasva úgy érezzük, jó ösvényen járunk.

A Futónapló nem regény, nem egy szuszra olvasandó mű, bár így is nagyon élvezhető szöveg. Leginkább azonban úgy működik, mint egy füveskönyv. Bármikor és bárho felüthető, és élvezhető.

További információk

Tömeg 0.25 kg
Méretek 13.5 × 18.5 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Száz Ildikó: Futónapló” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…