Womanpress – a női könyváruház.

Miért női?

  • Régi, elfeledett nőírók műveit kutatjuk és ismertetjük meg az olvasókkal.
  • Felfedezzük a magyarul eddig meg nem jelent műveket, amelyek a női tapasztalat fontos lenyomatai.
  • Megszólítjuk azokat a női szerzőket, akik írnak vagy írni szeretnének.
  • Kreatív írás és könyvkiadás tanfolyamunk segít abban, hogy megvalósíthassák írásról szőtt álmaikat!
  • …és kiadjuk a legjobbak könyveit.

A nő is ugyanolyan alkotó erővel bír, mint a férfi, csak eltérő tapasztalattal és látószöggel, de nélküle nem kerek a világ!

És a férfiak?

Rájuk is számítunk, hisz a kerek világhoz szükségünk van a másik félre is. Férfiírók művei is megférnek a webshopban, az ő BarátNőjük is a könyv

 

Bolemant-Lilla_2020_10-2

Bolemant Lilla, a Phoenix Polgári Társulás és a Womanpress Kiadó alapítója. Az irodalom minden: tudás, szeretet, gyógyulás és megértés, de segítség és felszabadító önismereti út is. Irodalomkutatói és a női esélyegyenlőség terén kifejtett tevékenységét a könyvkiadás és az irodalomterápia  egészíti ki.  

 

Barbi

Noszek Barbara szerkesztőként a tökéletes szöveg megvalósítási formáit keresi, a harmóniát a világ, a szöveg, a szerző és az olvasó között. A pozsonyi Comenius Egyetem szerkesztő szakán végzett. 

Noémi

Matús Czinege Noémi grafikusként és tördelőként különböző stílusokban készít borítókat, valamint azért felel, hogy a belív az első oldaltól az utolsóig elegáns, ízléses és az olvasó szemnek tökéletes legyen. 

1713459802790

Magyarics Kitti a kiadó több feladatában is kipróbálta már magát, jelenleg főleg social media menedzsmenttel, illetve online marketinggel foglalkozik. Végzős az ELTE Irodalom- és kultúratudomány mesterszakán. 

A Womanpress csapata a Mert nőnek lenni jó 2019-es rendezvényén (balról jobbra): Szalay Hajnalka, Noszek Barbara, Bolemant Lilla, Récsei Evelin, Récsei Emőke, Kürti Alexa