Elérhetőség: Raktáron

Kreatív írás és könyvkiadás workshop – ingyenes konzultációval

149.90

Nem hiszed, hogy megírod?

Kreatív találkozás a szövegekkel – 6 hetes online tanfolyam!

Először még tizenéves korodban kezdtél el írni, arról álmodoztál, hogy egyszer nagy író leszel. A könyvek mindig a társaid voltak. Erőt, önbizalmat merítettél belőlük, új világokat nyitottak meg előtted, szívesen kalandoztál ismeretlen tájakon, félelmet nem ismerve vettél részt veszélyes expedíciókon, sírva követted kedvenceid tragikus sorsát, és velük örültél, ha sorsuk jobbra fordult.

A könyv elolvasása után még sokáig a hatása alatt voltál. Mélyen megérintett egy-egy történet, elgondolkoztatott az emberi természet sokszínűsége.

És az is eszedbe jutott, milyen csodálatos lenne, ha te is tudnál írni ilyet. Ha le tudnád írni, meg tudnád fogalmazni az érzéseidet, ha tovább tudnád adni másoknak, és segíteni tudnál nekik. És magadnak is, mert ezáltal úgy éreznéd, megértenek az emberek.

Elképzelted, hogy híres író vagy, teltház előtt beszélgetsz az olvasókkal a legújabb könyvedről, hosszú sorokban állnak, hogy dedikáld számukra és szeretteik számára a legújabb könyvedet.

Írni kezdtél, eljutottál néhány oldalig, a történet vagy a szereplők azonban nem teljesen úgy viselkedtek, mint ahogy szeretted volna. Félretetted, újra kezdted, folytattad, de valahogy nem voltál igazán elégedett az eredménnyel.

Hogyan tovább? Hiszen, ha nem tudsz olyan szöveget írni, amellyel elégedett vagy, nem mered kiadni a kezedből. Ha nem hiszed el, hogy jó az, amit írsz, az olvasók számára sem lesz hiteles.

Ha elbizonytalanodtál, ha abbahagytad, de folytatni szeretnéd, vagy csak most szeretnéd elkezdeni az írást, próbáld ki, melyik műfaj az, amelyben igazán jól érzed magad, milyen stílusjegyekkel tudsz a legjobban bánni, mi az, amit szeretnél leírni, kinek szánod, és még rengeteg kérdésre kaphatsz választ legújabb tanfolyamunkon.

Az alkotáshoz elengedhetetlen az önismeret. Ehhez is segítő kezet nyújtunk az irodalomterápia módszereivel. Irodalmi szövegeken keresztül keressük majd együtt a választ az alkotással kapcsolatos kérdéseidre.

Neked szól, ha

Kigondoltál egy jó ötletet, de nem tudod szavakba önteni.

Belefogtál egy történetbe, de nem látod a végét.

Kíváncsi vagy a szerkesztői és kiadói munka rejtelmeire.

Szeretnéd kiadni a könyved, de nem tudod, kitől kérj tanácsot.

Jelentkezz 6 alkalmas

Kreatív Írás és Könyvkiadás workshopunkra!

Hogyan találkozunk?

A kurzus heti egy alkalmat foglal magában, vagyis 6 találkozást, amely online valósul meg.

Minden találkozás 120 perces.

Mi a közös célunk?

A főszereplő a te írásod lesz!

Együtt olvasunk, elemzünk, javítunk, tanácsolunk, hogy végül megnövekedett önbizalommal haladj tovább az írói utadon.

Mit fogunk tanulni?

Kreatív írás a gyakorlatban: a történet, a szereplők, a cselekmény, kezdet és befejezés, stílusgyakorlatok…

A könyvkiadás rejtelmei: hogyan add ki a könyved?

Könyvmarketing: hogyan add el a könyved?

Kéziratelőkészítési tudnivalók – amit a szövegeddel tesznek a kiadóban

Az irodalomterápia – önismeret saját és mások írásain keresztül

Jelentkezz most, és ajándékba kapsz egy 30 perces személyes (virtuális) egyéni konzultációt, amelyben te határozod meg, hogy melyik témáról szeretnél hallani a tanfolyam témái közül, vagy valami teljesen másról, ami számodra a könyvekkel és az írással kapcsolatos.

Leírás

Kreatív írás és könyvkiadás tanfolyamunkról mondták a résztvevők:

Michaela

A hathetes kreatív írás workshop során rengeteget tanultam az írásról és ezen keresztül magamról is.

Legfőbb pozitívumként két dolgot emelnék ki: azt, hogy mindenki elmondhatta, melyik műfaj vagy terület érdekli a legjobban, és mindegyikkel foglalkoztunk, így olyan dolgokban is kipróbálhattam magam, amelyekbe enélkül talán sosem kezdtem volna bele (például versírás, szerkesztés).

Emellett nagyon hasznos volt, hogy Lilla megtanította, hogyan kell szerkesztői szemmel nézni egy szövegre és néhány írást meg is szerkesztett, így betekintést nyerhettünk abba, hogy milyen szempontok alapján dolgozik egy szerkesztő.

Bónusz, hogy egy pozitív, támogató közeg alakult ki a workshopon. Ez a lezárás idején különösen sokat jelentett, így emiatt is nagyon vártam a kedd délutánokat.

Márti:

Inspiráló és tanulságos volt számomra a tanfolyam. Szimpatikus, vidám társaság jött össze, a pozitív hangulat borítékolva volt. 🙂

Változatosak és színesek voltak a témák, mindenki találhatott bennük neki tetszőt. Sok új dolgot tanultam és szakszinten megtudtam, mi az, amire írás közben oda kell figyelnem, s mi az, amit el kell kerülnöm, hogy alkotásom még érdekesebbé váljon.

Lilla nagyszerű oktató, egyformán odafigyelt mindannyiunkra, mindenkit meghallgatott, visszajelzéseket adott, és az oktatási anyagok és feladatok kiválasztásánál is figyelembe vette egyéni érdeklődési körünket. KÖSZÖNÖM.

Adrienn:

A hat hét alatt folyamatosan tágult ismeretem legfőképpen önmagamról.

Olyan ez a kurzus, mint egy terápia az elfogadásról, a csapatszellemről, ami ebben a pandémiás helyzetben a hat hét alatt folyamatosan lelkesített. Finomítani tudtam írásaimon, és megszerettem a szöveggondozást, ami az egyik legfontosabb része az írásnak.

A további fontos megértésem a szerkesztők és a korrektor fontossága a munkafolyamatban, mielőtt kikerül egy írás az olvasó elé.  Mindezt egy támogató, baráti, segítő közegben tanulhattam, amiért nagyon hálás vagyok. Sokkal motiválóbb egy építő kritika mint egy negatív.

Lilla úgy vezet a szövegeinkben, hogy rávezet a megoldásra. Hibázni bárki hibázhat, vagyunk úgy párszor hogy megbánjuk amit leírtunk, de lehet vállalni még ha el is kell engedni bizonyos részeket. A szöveg egy gyurma, amit formázni lehet és nem vagyok egyenlő a leírt írásommal.

Tünde:

Hogy áll a történeted? Kreatív írás és könyvkiadás című, 6 alkalmas online workshopon először vettem részt.

Szakmai és emberi szempontból is gyümölcsöző volt számomra: élvezettel frissítettem fel az irodalmi műfajokkal kapcsolatos tudásomat, készítettem a kreatív írás, szerkesztés feladatokat; érdeklődéssel hallgattam, olvastam a társaim alkotásait, és fogadtam a visszajelzésüket a sajátjaimmal kapcsolatban.

Lilla szakértő figyelme, türelme, alapossága és folyamatos bíztatása barátságos és inspiráló közeget teremtett, és elősegítette, hogy egyrészt meg merjem mutatni, hol tartok most, másrészt biztatott, hogy bátran haladjak a saját utamon.

Sok kedves és tehetséges rokon lelkű embert ismertem meg, akikkel a virtuális találkozások remek hangulatban teltek.

Szeretettel ajánlom mindenkinek, akit megszólít.

Anett:

Köszönöm Lillának és a résztvevőknek ezt a tartalmas és érdekes hat hetes tanfolyamot. A kreatív írás workshopon belekóstólhattunk mindenbe – próza és versírásba, szövegszerkesztésbe, ezen felül pedig egy támogató és nyitott közeget is kaptunk.

A tanfolyamra azért jelentkeztem, hogy iránymutatást kapjak, inspirációt gyüjtsek és persze tanuljak valami újat. Ez mind teljesült is.

A hozzáadott érték számomra pedig az volt, hogy „rákényszerültem”, hogy újra írjak, illetve, hogy Lilla és a résztvevőktől kapott visszacsatolásokból megtudtam, miben vagyok jó, és miben kellene még fejlődnöm. Még egyszer köszönöm!