Elérhetőség: Raktáron

Mesekönyv két nyelven – irodalomterápia

19.80

„A gyerekeknek még sokkal nagyobb szükségük van arra, mint a felnőtteknek, hogy magyarázatokat kapjanak, hiszen nincs túl sok tapasztalatuk a váratlan és hosszan tartó válságos helyzetekkel, és a világjárványról szóló információk sok félelmet kelthetnek bennük.

Éppen ebben segíthet Tóth Krisztina Járványmeséje, amelyet tavasszal a nyolcéves kislányának írta azért, hogy megértse, mi az a láthatatlan veszély, ami elől otthonainkba bezárva érezhetjük csak magunkat biztonságban. A gyerekeknek nagyon fontos, hogy nyíltan el tudjuk mondani, mi történik éppen a világban, hogy eloszlassuk az ismeretlentől való félelmüket, a világ dolgait pedig a legjobban a meséken keresztül lehet érthetővé tenni.”

Leírás

Rendelje meg két nyelven: 1 szlovák és 1 magyar könyvet!

De két egyforma: 2 magyar vagy 2 szlovák nyelvű könyv megrendelése esetén is él a kedvezményes árajánlat.

A megrendelés megjegyzésébe kérjük, írja be, melyik lehetősége választotta: 1-1 magyar és szlovák vagy 2 magyar vagy 2 szlovák nyelvű mesekönyvet szeretne.

„Nyelvtanuláshoz kiváló eszköz, ha a gyerekek számára érdekes szöveget, jelen esetben egy mesét használunk fel.

Felkelthetjük az érdeklődésüket a másik nyelv iránt, bővülhet a szókincsük (néha a miénk is), és mesélés, olvasás közben sok izgalmas dolgot tanulnak meg.

A két nyelven olvasás, mesélés pedig a történet lényegét is jobban megérteti velünk és gyermekünkkel is, hiszen ugyanazt kétszer, de más nyelven meghallgatva jobban tudatosodik bennünk.

A valódi mesék – amelyek közé Tóth Krisztina könyve is tartozik – igazán tartalmas és igényes szórakozást nyújtanak, és új ismeretekkel is felvérteznek gyereket és szülőt egyaránt.

A mesén keresztül feldolgozzuk a járvánnyal kapcsolatos rossz élményeinket, megbeszélhetjük szorongásainkat. A mese a humor, a vidámság segítségével oldja negatív érzéseinket – gyermekeink és a magunk lelkében is.

Szeretettel ajánlom gyermeknek és szülőnek egyaránt.”

Bolemant Lilla irodalomterapeuta

További információk

Tömeg 0.550 kg

Érdekelhetnek még…