Elérhetőség: Raktáron

Tóth Krisztina: Járványmese

Original price was: €10.00.Current price is: €5.00.

A kis vírus utazása vajon hogyan végződik?

Tóth Krisztina: Járványmese című mesekönyvét, amely Václav Kinga és Gyenes Gábor csodálatos illusztrációival jelenik meg, minden gyereknek és szülőnek ajánljuk, aki szereti a meséket, és szívesen kalandozik el egy olyan csodás világba, amelyek keresztül szebbnek látja a mindennapokat is.

A mese kisebb  és nagyobb gyermekeknek és szüleiknek is segít abban, hogy könnyebben fel tudják dolgozni a világjárvány okozta rossz érzéseket, a félelmet, a szorongást és még sok minden mást, amiről nem mindig tudunk vagy merünk nyíltan beszélni.

A mesét Tóth Krisztina nyolcéves kislányának írta azért, hogy megértse, mi az a láthatatlan veszély, ami elől otthonainkba bezárva érezhetjük csak magunkat biztonságban.

A gyerekeknek nagyon fontos, hogy nyíltan el tudjuk mondani, mi történik éppen a világban, hogy eloszlassuk az ismeretlentől való félelmüket, a világ dolgait pedig a legjobban a meséken keresztül lehet érthetővé tenni.

Minden mesekönyvünkhöz, jár egy ajándék, manós memóriakártya.

Nézd meg a többi mesekönyvünket is!

599 készleten

Leírás

Tóth Krisztina Járványmese című mesekönyve remek útmutató és magyarázat egyben. A legkisebbeknek szánt történet az undorító vírusról, amely beférkőzik az emberek mindennapjaiba, érthetőbbé teszi a gyermekek számára a korlátozások okait, és megválaszolja a jelen helyzet miértjeit. Említi a karantén-kérdést és az idősek sérülékenységét, valamint a kézmosás fontosságát. Az írónő szimpatikus látásmódja nem ijeszti el az olvasót, és nem gerjeszt félelmet a mesehallgatók körében. A hasznos információk a maga nemében kedves kis kerettörténetet kaptak. 

A Járványmese az Undi Suli alsótagozatos diákját mutatja be, aki gúnynévként kapta a Korona megnevezést. Leírja az egyre gonoszabb kis vírus tanulmányait és otromba hozzáállását, valós képet festve annak makacsságáról és célkitűzéseiről egyaránt. Képbe kerül Mr. SAARS is, a jóképű nagybácsi. A könyvből megtudhatjuk, hogy miért veszélyes utazgatni a járvány idején, illetve hogy milyen helyeken és módon terjed leghatékonyabban a koronavírus. Az emberiség Korona elleni harcát Tóth Krisztina háborúként állítja be, amely során a vakcinát kifejlesztő orvosok a vírus legfőbb ellenségei, de mindenki a „láthatatlan hadsereg” katonájává válhat. Ehhez csak azt kell megtanulni, hogy melyek Korona gyenge pontjai. Nem utolsó sorban pedig még ahhoz is kapunk tippeket, hogy mihez kezdjünk majd a ránk maradt maszkokkal, ha már nem kell hordanunk őket. A rövid történet minden szülő számára rengeteg segítséget nyújt, jól érthető nyelvezete igazán könnyű olvasmánnyá teszi ezt a nehéz témát feldolgozó könyvet. Václav Kinga és Gyenes Gábor illusztrációi pedig egyenesen elhitetik velünk, hogy ez az egész csak egy mese.

És mivel ösztönösen tudjuk, hogy a mesékben bármi lehetséges, és mindig a jó győz, eme történet olvasásával biztassuk gyerekeinket, hogy minél többször járjanak túl Korona eszén! 

Jakubecz Erzsébet ajánlása

„…De megvan a szeretet,
győzni fogunk veletek!
Ugye, te is akarod?
Gonosz vírus, takarodj!”

A könyv szlovák nyelven is megvásárolható itt.

További információk

Tömeg 0.260 kg

Érdekelhetnek még…