Denisa Fulmeková: Konvália

7.90

„A végzetes pillanat vészesen közeledik. Nemsokára találkoznak, látom őket. Vali tizenkilenc éves fiatal szépség, aki szerelmes a költészetbe meg a saját fiatalságába, ő pedig harmincegy éves, igéző tekintetű, karizmatikus férfi. A szlovák irodalomtörténet a katolikus modernizmus vezető képviselőjeként jegyzi őt.“

A zsidó származású Reisz Valéria igaz története, aki szerelmének köszönhetően elkerülte a deportálást. Utána viszont ugyanez a férfi titokban emigrált, magára hagyva Valit és a kislányukat. Évekkel később ez a lány lesz az írónő, Denisa Fulmeková édesanyja. A különleges családtörténet megírása különleges módszert és nagy bátorságot igényelt. Mindennek az eredménye ez az izgalmas regény.

Kategóriák: ,

Leírás

Denisa Fulmeková Konvália című könyve családregény, riport egy válságos és álságos korról, nagy érzékenységgel megírt mű, hiszen a szerettei a főszereplők. Szeretett nagymamája, Valika és nagyapja, a híres költő, akit elétében csak egyszer, hároméves korában látott, és a távolból is ambivalens érzésekkel viseltetett irányában.

 

További információk

Tömeg 0.22 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Denisa Fulmeková: Konvália” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…

a magyar nőirodalom története dióhéjban XVI-XIX. század

Iratkozz fel hírlevelünkre és vidd el az ingyenesen letölthető ajándékot!

A magyar nőirodalom története dióhéjban című 36 oldalas e-bookot.