fbpx

Svetlana Žuchová: Yesim – e-book

4.50

“Túl nagynak látszottak a szülők a gyerekpadokon. Már akkor is leginkább a tapsukra vágytam. Amikor kiléptem az első sorból, és szólót énekeltem. Az összes gyerek közül a legszebben. Amikor az egyik tanárnő odahajolt a másikhoz, és azt mondta, hogy ez a kis török lány tényleg szépen énekel. Amikor egyedül álltam a két sor gyerek előtt, mint amikor a sakkban kilép a gyalog. Ez már akkor is így volt. Már akkor is csak enyém volt a taps. Végül a szülők tapsoltak, és Serkan felesége átadott egy szál vörös rózsát.

Ez máig így van. Ahogy tegnap is, a zárókoncerten. Amikor csupa tapsoló kezet látok magam előtt. Mint a szélben lobogó zászlók. Kezet rázok a zongoristával, és ismét meghajolok. Többnyire jön valamilyen sötét kosztümös hoszteszlány. Átad egy csokor virágot. Mint egykor Serkan felesége. Ugyanolyan a szalag. Amin ha végighúzzák az olló élét, felkunkorodik, mint a göndör hajfürt. Ott állok a csokorral, a közönség feláll, és tovább tapsol. Ahogy tegnap is. A zárókoncert után. A több hónapos ösztöndíjprogram zárókoncertje után. Mint egykor a fekete, festett körös parkettájú tornateremben. Elhelyezkedtünk a körökön, amikor a bemelegítő gyakorlatokat végeztük. Játékterv. Így látom magam előtt a tapsoló közönséget.”

Egy Ausztriában élő fiatal török énekesnő mondja el történetét az útkereséséről, a valahová tartozás vágyáról. Arról, hogy kislányként büszkén tapsoltak neki szülei és Ausztiában élő rokonai, de felnőttként a törökországi rokonok előtt nem vallhatja be, hogy mi a foglalkozása…

 

Leírás

A könyv nyomtatott formában is elérhető itt.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Svetlana Žuchová: Yesim – e-book” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…

[siteorigin_widget class="WP_Widget_Media_Image"][/siteorigin_widget]

 

Iratkozz fel hírlevelünkre és vidd el az ingyenesen letölthető ajándékot!

A magyar nőirodalom története dióhéjban című 36 oldalas e-bookot.

[siteorigin_widget class="WP_Widget_Custom_HTML"][/siteorigin_widget]